İp Askı

İp askı işlemi dokuları yukarı kaldırma amaçlı cilde uygulanan bir çeşit askılama yöntemidir. İp askı vücut ile biyo uyumlu olduğu için herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Bu işlemin uygulanmasındaki temel amaç, ciltte mevcut olan kırışmaların, gevşemelerin ve sarkmaların önüne geçilmesidir. İşlem sırasında polikaprolakton, polilaktik asit ve polidiaksanon içeren iplerden yararlanılır. İpler, dokulara herhangi bir zarar vermez. Daha genç görünmek isteyen ancak cerrahi işlemlere sıcak bakmayan kişiler ip askıdan yararlanabilir. İşlem sırasında esnek iplerden yararlanılır. Bu sayede kırışan kısımlar istenildiği kadar gerilir. Yalnızca daha genç görünmek amacı ile kullanılmayan ipler, aynı zamanda yüz felci geçiren insanlar için de ideal bir tedavidir. Kişinin cildinde ortaya çıkan kırışmalar bu yöntem ile planlı bir şekilde tedavi edilebilir. Yöntemin kısa zaman içerisinde tamamlanması işlem başarısı için önem arz eder.

İp Askı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İp askı ameliyatında şu uygulamalar yapılır:

  • İlk olarak hastanın cildine lokal anestezi uygulanır. Bu sayede hasta işlem sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissi yaşamaz.
  • Süre, yapılacak olan işleme bağlı olarak değişir. İşlem genel olarak 30-45 dakika sürer.
  • Hastaya uygulanan ip uygulaması cerrahi olmadığı için dikiş atılmasına gerek duyulmaz.
  • İşlem geçiren bireylerin istirahat etmesine ya da ev dinlenmesine gerek yoktur.
  • Hastalar aynı gün içerisinde taburcu olarak sosyal yaşamlarına geri dö

İp Askı Ameliyatı Acıyor Mu?

İp askının acı verip vermemesi bu uygulamayı yaptırmayı düşünen insanların en çekindiği kısımdır. İşlemde iplikler hastalar tarafından hissedilemeyecek derinliklere yerleştirilir. Bu sayede endişe hissi ortadan kalkar. Kişinin rahatsız olacağı bir acı hissi yaşanmaz. Son derece ince iplikler kullanıldığı için el ile dokunulduğunda his de bulunmaz.

İp Askı Burun Kaldırma İşlemi Nasıl Olur?

İp askı ile burnun kaldırılması uygulaması özellikle hafif kemerli ya da düşük uçlu burunlarda tercih edilir. Kemerin daha az görünür kılınması ya da burnun uç kısmının kaldırılması için bu medikal uygulamadan yararlanılır. Hem ağrı hem de acı hissi uyandırmayan bu uygulama, tecrübeli hekimlerimiz tarafından uygulanarak başarılı sonuçlar ortaya çıkarır. Burun kaldırma işleminin herhangi bir yan etkisinden söz etmek mümkün değildir.

Özellikle ameliyat gibi cerrahi uygulamalara sıcak bakmayan kişiler ip askı ile burun kaldırma yöntemini sık tercih eder. Uygun adayların burun şekli ve profil görünümü bu yöntem ile anında iyileştirilebilir.

Burun ucu düşüklüğü, hava geçişini kısıtlayan bir sorundur. Bu sorunu yaşayan kadın ya da erkekler nefes alıp vermede zorluk yaşayabilir. Hayat kalitesinin iyileşmesi için nefes alma sorunlarını ortadan kaldırmak gerekir. Bu da ip askı yöntemi ile mümkün kılınır.

Kişilerin bu işlem için uygun bir aday olup olmaması muayene sonrasında ortaya çıkar. Uygun adaylara ilk aşamada uygulama bölgesi temizliği sağlanır. Ardından burun ve çevresi lokal anestezi ile uyuşturulur. Bu sayede konforlu ve acısız bir işlem tamamlanır. Burun askılama işleminde yapılan uygulamalar şu şekilde ifade edilebilir:

  • Burun derisine yapılan ufak delikten içeri girilir.
  • Burun ucundaki kıkırdaklar ip yardımı ile septum adlı kıkırdağa askılanır.
  • Askılama işleminden yola çıkılarak işlemin adı burun asma tekniği şeklinde de bilinir.

Ortalama 20 dakika süren bu işlemde burunu kaldırmak için farklı sayıda ipliklere ihtiyaç duyulur. İpliklerin sayısı kişilere göre burun ucu kaldırmak için 3 ile 6 arasında değişim gösterir. Burun sırtı için ise 4-6 ip arasında ipe ihtiyaç duyulur.

İp Askı ile Badem Göz veya Cerrahi Yolla Nasıl Yapılır?

İp askı yönteminin gözlere uygulaması yaklaşık yarım saat sürer. Gözü ameliyat ile germe ise iki saatten fazla sürer. Göz kapağı ya da göz çevresi ameliyatları için hastane yatışı gerekebilir iken ip askı yönteminde herhangi bir hastane yatışı gerekmez. Aşağıda göz kapağı ameliyatı ile ip askı badem göz işleminin diğer farklarına değinilir:

  • Ameliyat sonrasında gözün çevresinde ya da kendisinde birtakım şişmeler ve morarmalar olur. Cildin yapısına bağlı olarak morlukların ortadan kalkma süresi değişiklik gö Morluklar 7 gün ile 10 gün arasında ortadan kalkar. İp askı badem göz yönteminde ise herhangi bir morluktan bahsedilmez.
  • Göze uygulanan ameliyatlarda bazı dikişler ortaya çıkar. İp askı yönteminde dikiş ya da pansuman gereksizdir.
  • Göze yapılan ameliyat tarzı cerrahi müdahalelerde ağrı ve acı hissi oluşur. İp askıda ise bu his bulunmaz.

İp Askı ile Yukarı Çekik Göz İşlemi Nasıl Yapılır?

İp askı yöntemi ile yukarı çekik göz işleminin tercih edilmesinin en temel nedeni bakışlarda oluşturduğu farklılık hissidir. Bu işlem sayesinde yuvarlak göze sahip insanlar gözlerinde çekik bir görünüm kazanabilir.

İp askı uygulaması lokal anestezi altında yapılır. PDO adlı ipler bu işlemde vazgeçilmezdir. Gözler bu ipler ile yana doğru çekilir. İşlemin en avantajlı tarafı genel anestezi olmadan yalnızca bölgesel olarak uyuşturuluyor olmasıdır. Bu sayede bireyler günlük yaşamlarına hemen geri dönebilir. İşlem sırasında cerrahi herhangi bir müdahalede bulunulmadığı için dikişten ya da izden bahsedilemez. Kullanılan PDO ipler vücut ile biyouyum sağlar. Bu sayede herhangi bir yan etki beklenmez. Çekik göz ip askı işlemi botoks ya da dolgu ile kombinlenir ise daha kalıcı olabilir.

18 yaş üzerinde olan ve gözlerinde çekik bir görünüm arayan her birey ip askı yönteminden yararlanabilir. İşlem özellikle düşük bir göz yapısına sahip olan kişiler tarafından sık tercih edilir. İşlemin süresi 20-30 dakika arasında değişim gösterir. İşlemden hemen sonra günlük hayata dönülür ve 10 ay kalıcılık sağlayabilir.

İp Askı Boyun Germe İşlemi Ne Kadar Sürer?

İp askının boyun germe uygulanması sırasında Polilaktik Asit ve Polidiaksanon gibi materyallerden yararlanılır. Gıdı asma tedavisinde de ip askı uygulamasından yararlanılabilir. Operasyon sırasında yer verilen iplerin genel özelliği kalp ameliyatında kullanılan ipler ile aynı olmasıdır. Bu ipler zaman ile erir ve kolajen dokusunu aktif hale getirir. İplerin erimesi kalıcılığı olumsuz şekilde etkilemez.

Cilt üzerinde güven ile kullanılan ve herhangi bir zararı olmayan ip askıların kalıcılığı bir yıl ile iki yıl arasında değişiklik gösterir. Bu süre sonunda cildin altında eriyen iplerin vücutta herhangi bir reaksiyon oluşturması çok nadiren görülebilir.

İp Askı Çeşitleri Nelerdir?

İp askı yönteminin türleri ip askının uygulama bölgelerine göre gruplandırılabilir. Genel olarak mimik hareketlerine göre seçilen ip askılar en sık yüzde kullanılır. Buna ek olarak şu bölgelerde de ip askı yönteminden yararlanılabilir:

  • Yanak
  • Çenenin altı
  • Boyun
  • Kazayağı bölgesi
  • Elmacık kemikleri
  • Yüzün oval kısmı
  • Kaş bölgesi
  • Alın çizgileri