Terleme Botoksu

Terleme botoksu işlemi, aşırı terleme şikayeti olan kişilere uygulanan bir yöntemdir. Amacı aşırı terlemeye neden olan ter bezlerinin devre dışı bırakılarak terlemenin ve ter kokusunun önlenmesidir. Terleme botoksu, ter bezlerinin sinirlerin uçlarına uygulanan botoks işlemi ile aşırı terlemenin önüne geçilmesini sağlar. Çok uzun yıllardan beri uygulanan bu yöntem, kliniğimizde hem kadın hem de erkek danışanlarımız için uygulanmaktadır.

Terleme Botoksunun Yan Etkileri Nelerdir?

Terleme botoksunun bilinen yan etkileri yoktur. Sinir uçları doğal bir şekilde uyarılamaz hale getirildiği için biyolojik ya da fiziksel olarak herhangi bir zarara neden olmaz. Ayrıca terleme botoksu Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanmış, insan sağlığı için şimdi ya da uzun vadeli olarak herhangi bir zararının olmadığı belirtilmiştir.

El Terlemesi Botoksu Zararlı Mıdır?

El terleme botoksunun zararı yoktur. Terleme botoksunun yan etkisi ya da sakıncalı bir durumu olmadığı gibi el terleme botoksunun da yapılması, insan sağlığı için fiziksel ya da biyolojik olarak herhangi bir sorun taşımaz. Sadece el kavrama gücü biraz azalabilir.

El Botoksu Ne Zaman Etkisini Gösterir?

El terleme botoksunun etkisi, işlemin yapılmasından sonra yaklaşık olarak 1 hafta içinde görülmeye başlanır. Ancak botoksun tesiri, yavaş yavaş ilerler. Bu nedenle de el terleme botoksu yapılmasından sonra 2 haftaya kadar etkinin tam anlamı ile görülmesi beklenir. Özellikle 10- 14 gün aralığında etkisi tamamen hissedilmeye ve görülmeye başlanır.

Terleme Botoksu Nasıl Yapılır?

Terleme botoksunun yapılma adımları, şöyle sıralanmıştır:

  • Terleme botoksu uygulaması yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanır.
  • Uygulama işleminde 10- 15 noktaya botoks yapılır. Daha fazlasının yapılması için kişilerin 2 hafta sonra yeniden kontrole geldiğinde terlemelerinin devam ettiği yerlere bakılır.
  • Yapılan işlem sonrasında fazla bir yan etki olmadığı için terleme botoksu yaptıran danışanlarımız, işlerine ya da meşguliyetlerine geri dö

Kol Altı Botoksu Ter Kokusunu Önler Mi?

Terleme botoksunun yapılmasından sonra, ter kokusu ve terlemeden kaynaklı olan ıslaklık hissi minimum seviyesine iner. Bu sayede de danışanlarımız günlük yaşamlarında rahatsızlık duydukları ter ve terleme durumlarından hızlı bir şekilde kurtulmuş olurlar. Kokuda da azalma sağlanacaktır.

Terleme Botoksu Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

Koltuk altı botoksunun yapılmadığı kişi grupları, şöyle belirlenmiştir:

  • Hamile kadınlar
  • Yeni doğum yapmış ve emziren anneler
  • Kas ve sinir sistemi hastalıklarına sahip kişiler
  • Kasları zayıf olan kişiler

Özellikle hamile kadınların ve emziren annelere yalnızca terleme botoksu değil hiçbir tür botoks uygulaması yapılmaz.

Terleme Botoksu Neden Tutmaz?

Yapılmış kol altı botoksunun tutmamasının ve istenen sonucu vermemesinin sebepleri şöyle sıralanabilir:

  • Alerjik Reaksiyonlar (Yapılan botoksun içinde yer alan maddelere eğer kişilerin alerjisi bulunuyorsa botoks vücutta tutmaz ve istenmeyen farklı tepkimelerin de oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle de botoks yaptırmadan önce bir alerji testi yaptırmanızı merkezimiz olarak daha uygun görüyoruz.)
  • Direnç Gelişimi (Özellikle daha önce birçok kez terleme botoksu yaptırmış kişilerin yeniden yaptırdıkları botokslar tutmamış veya eskisi kadar uzun süreli kullanılamamış olabilirler. Hastalarımızın uzun zaman boyunca belirli aralıklarla botoks yapmalarından kaynaklı vücutlarında bu ilaca direnç gelişmiş olabilir. Bu nedenle de en az iki kez tekrarlanan botoksun tutmaması durumunda güçlü sebeplerden biri de bu olarak görülür.)
  • Çok aşırı terlemesi olanlarda da etki süresi daha kısa olacaktır.

Terleme Botoksu Yapıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Terleme botoksu sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar, genel olarak şöyle belirlenmiştir:

  • Özellikle ilk kez botoks yaptırmış danışanlarımız, terleme botoksunun etki etmeye başladığını fark etmelerine kadar, yani 1 hafta süresi boyunca aşırı ağırlık kaldırmaktan ve çok ağır spor yapmaktan kaçınmalılardır.
  • Terleme botoksunun uygulandığı yere en az 6 saat boyunca su değdirilmemelidir. Su ile temasın olması enfeksiyona neden olabilir. Bu durum sebebi ile de çeşitli sorunlar yaşanabilir. O bölgenin kuru ve nemsiz kalması, botoks için daha sağlıklı olarak görülür.
  • Kol altı bölgelerine sert bir şekilde temas edilmemelidir. Özellikle duşta koltuk altlarının sertçe ovalanması ya da masaja gidilmesinden sonra botoks yapılan bölgeye sert darbeler alınması botoksun etki süresini azaltabilir.
  • Kliniğimizce en önemli olarak görülen noktalardan biri de terleme botoksu uygulaması yapılan bölgeye 2-3 gün boyunca güneş ışığı gelmemesi gerektiğidir. Özellikle cildi ve teni hassas olan danışanlarımız, mümkün olduğu kadar iğne delikleri geçene kadar güneşe çıkmaktan kaçınmalı ve doğrudan o bölgelerin güneş ve benzeri yapay ışıklar ile temas etmesinden kaçınmalılardır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir