Alın bölgesi botoksu, alında zamanla oluşan çizgileri ve kırışıkları gidermekle beraber, cildin daha güzel görünmesi ve alnın parlamasını sağlaması amacı ile yapılan botoks işlemidir. Alın botoksu, yapılmasının ardından müşterilerimiz hem daha genç hem de daha sağlıklı bir yüz görünümüne sahip olabilirler.
Alın Botoksu Zararları Nelerdir?
Alın botoksunun olası zararları, genellikle kalıcı olmayan ve kısa süre içinde geçicidir. Alın botoksu uygulaması yaptıran müşterilerimizin karşılaşabilecekleri olası yan etkiler ve zararlar ise şöyle sıralanabilir:
- Botoks enjeksiyonu yapılmış bölgelerde hafif kızarıklar ve morluklar
- Baş ağrısı
- Kaşlarda düşme
- Göz kapağında düşme
Bu yan etkilerin tümü, çok kısa süreli olacak ve herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymadan iyileşme sağlayacaklardır. Aksi bir durumun yaşanması ya da öngörülmesi durumlarında ise gerekli tedavi gecikmeden uygulanır.
Alın Botoksu Sonrası Ne Yapılmamalıdır?
Alın botoksu işleminin yapılmasının ardından kaçınılması gereken davranışlar, şöyle sıralanabilir:
- Alın botoksu yapıldıktan sonra yüz bölgesinin tamamına en az 6 saat boyunca su değmemelidir. Yani botokstan sonra yüz yıkama ve duş alma gibi etkinlikler için beklenmelidir.
- Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir. Hatta alkol alınıma ara verilmesinin botoks yaptırmadan önce ve sonra üçer gün olması, müşterilerimiz için daha sağlıklı olacaktır. Sigara kullanan müşterilerimiz ise mümkün olduğu kadar az sigara içmelidirler.
- Botoks yapıldıktan sonra en az 24 saat boyunca hamam ve saunaya girilmemelidir. Fazla sıcak yapılan botoks için sağlıklı olmadığı gibi, çok soğuk yerlerde de bulunulmaması önerilir.
- Saç boyama, kesim ve diğer bakım durumlarından en az 2 gün boyunca uzak durulmalıdır. Özellikle saç boyama işlemi alın ve çevresine fiziksel olarak zarar vereceği için 2 günden daha fazla beklenmelidir.
- Balık yağı, Omega-3, kalsiyum ve gıda takviyesi adı altında kullanılan ilaçlara da alın botoksu yapılmadan 1 hafta önce ara verilmesi gerektiği söylenmiştir.
- Botoks işleminden sonra 24 saat kadar spor ve kardiyo gibi etkinliklere ara verilmesi ö Botoks işlemi sonrası kişiler kendilerini yormadan dinlenmelilerdir.
Kaş Arası Botoksu Nedir?
Kaş arasına uygulanan botoks, kaşların arasında kalan bölgenin kırışması durumlarında bu kırışıklık görüntüsünden kurtulabilmek için uygulanan bir botoks türüdür. Alına veya göz çevrelerine uygulanmaz. Yalnızca bu arada kalan yerin daha düzgün ve net durması amacı ile uygulanır. Küçük bir yere uygulanması sebebi ile bu işlemi uygulatan müşterilerimiz fazla ağrı yaşamaz ve kızarıklık ya da morluklar ile fazlaca karşılaşmazlar.
Botoks Yaptırdıktan Kaç Saat Sonra Uyunur?
Alın botoksunu yaptırdıktan sonra, en az 5 saat uyumamanızı tavsiye ederiz. Bu nedenle de yaptırılmak istenen herhangi bir tür botoks işlemi, sabah saatlerinde yapılmalıdır. Botoksun yapıldığı günün gecesi, botoksun uygulandığı bölgeye baskı yapılmayacak şekilde uyunması daha uygun olacak ve yüzünüzde herhangi bir kızarıklık, morluk ya da deri altı kanamalarının olmasının da önüne geçilmesini engelleyecektir.
Alın Botoksu Etkisini Ne Zaman Gösterir?
Alın botoksunun etki süresi, ortalama 48-72 saattir. İşlemin uygulanmasından sonra, yaklaşık 48-72 saat içinde botoks tamamen alına oturacaktır. Alın botoksu işlemi uygulanmasından sonra, müşterilerimizin başlarını bir yere çarpmamaya ve alınlarına baskı yapacak her türlü hareketten çekinmeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz.
Alın Botoksu Sonrası Nemlendirici Kullanılır Mı?
Botoks işleminden sonra nemlendirici krem kullanımı, kişilerin isteklerine göre değişiklik gösterir. Arzu eden danışanlarımız, alın botoksu işleminden sonra alın bölgelerini nemlendirebilirler. Ancak çok sert darbeler ile alınlarına krem sürmeleri botokslarının zarar görmesine neden olabilir. Özellikle botokstan sonra kızarma ve çürüme gibi yan etkiler ile karşılaşan danışanlarımızın hafif dokunuşlar ile alınlarını nemlendirmelerinde fayda olduğunu söyleyebiliriz.
Alın Botoksu Ne Zaman Yapılmalıdır?
Alna botoks uygulanması, alın ve yüzün üst çevresinde oluşan kırışıklıkların kapatılması için de uygulanabilir. Eğer danışanlarımızı alınlarında olan çizgilerin çok fazla olduğunu ve kendilerini yaşlı ya da gergin göstermeye başladığını düşünüyorlarsa botoks yaptırabilirler. Yaş aralığı olarak belli bir yaş aralığı yoktur. 18 yaşını doldurmuş herkes, kendi iradeleri ile botoks yaptırma kararı alabilirler.
Yüz Botoksu Nelere Yapılır?
Yüz botoksunun uygulandığı yüz bölgeleri, şöyle sıralanabilir:
- Burun yanları
- Alın
- Kaş bölgeleri
- Göz çevresi ve altları
- Boyun
- Çene
Yüz botoksunun yapılışının temel amacı daha genç görünmektir.
Alın Botoksundan Sonra Cilt Bakımı Yaptırılır Mı?
Cilt bakımının yapılması için yapılan botoksun üzerinden en az 10 gün geçmiş olmasını tavsiye ederiz. Özellikle de medikal cilt bakımı gibi durumlardan kaçınılması, alın botoksu yaptırmış müşterilerimiz için daha sağlıklı olacaktır. Cilt bakımı uygulamalarının botoks uygulamasından önce yapılması daha uygun olacaktır.