Alloblast

Alloblastın tanımı “Yeni doğanların sünnet derilerinden elde edilen hücrelerin (fibroblast) çoğaltılarak ihtiyaç duyulan bölgeye enjekte edilmesi” şeklinde yapılabilmektedir. Alloblast üretimi yüksek teknolojiye sahip laboratuvar ortamında gerçekleştirilmektedir. Birtakım biyomühendislik teknikleri sayesinde kişilerin en çok ihtiyaç duydukları hücreler allojenik olarak enjekte edilmektedir. GMP onayına sahip laboratuvarlar, yüksek teknoloji sistemine dayalı olarak binlerce hatta milyonlarda fibroblast hücresini meydana getirmektedir. FDA onay çevresinde yapılan işlem, fibroblast üretim tekniğine uygun bazı proseslerden geçmektedir.

Üretimi yapılan hücreler, Sağlık Bakanlığı ve Avrupa onayından geçmekte ve kalite kontrol süreçlerini tamamlamaktadır. Yeni sünnet derisinden elde edilen özelleşmiş hücreler için en üst düzey teknolojiden yararlanılmaktadır. Kişilerin ihtiyaç duyduğu bölge saptanmakta ve allojenik bir tedavi yöntemi gerçekleştirilmektedir. Genel olarak bir seans olacak şekilde uygulanan yöntemde kolajen ve elastin üreten hücreler yer almaktadır.

Fibrocell Nedir?

Fibrocell işlemi sırasında kişilerin kendi dokularından (kulak arkasından cilt biyopsisisi) elde edilen fibroblast hücrelerinden yararlanılmaktadır. Yüksek bir teknolojiden yararlanılarak oluşturulmuş bir laboratuvarda çeşitli tekniklerden yararlanılmakta ve ihtiyaç bölgesine gerekli hücrelerin enjekte edilmesi sağlanmaktadır.

Fibroblast hücreleri genel olarak derinin orta tabakasında yer almaktadır. Ciltteki rejenerasyon, dinamik ve sağlıklı bir cilt görünümünde anahtar rol üstlenmektedir. Cildin sıkılığı, parlaklığı, genç görünümü ve esnekliği bu hücreler sayesinde karşılanabilmektedir. Özel proteinler ve hyalüronik asit nem kapasitesini sağlayan glikoprotein salgılanmasına neden olmaktadır.

Alloblast ve Fibrocell Arasındaki Farklar Nelerdir?

Fibrocell ile alloblast işlemleri arasındaki farklar insanların hangi yöntemi tercih edeceğini belirlemektedir. Alloblast tedavisinde genel olarak allojenik fibroblastlardan yararlanılmaktadır. Fibrocell tedavisinde ise kişilerin kendi kulak arkası dokuları kullanılmaktadır. Diğer farklar ise şu şekildedir:

  • Allojenik fibroblast uygulaması sırasında kullanılan hücreler daha genç ve sağlıklıdır. Bu hücreler, doku kültürüne alındıkları ana kadar herhangi bir olumsuz koşul ile karşılaşmamaktadır.
  • Alloblast işleminin sonucu diğer işleme göre 4 kat daha hızlı oluşmaktadır.
  • Bebek sünnet derisinden elde edilen hücrelerin alerji ve yan etkileri yoktur. Bunun nedeni bebek sünnet derisinden elde edilen hücrelerin henüz bebeğe özgü bir kimlik kazanmamış olmasıdır. Bu sayede başka insanlara da güven ile uygulanabilmektedir.
  • Fibrocell hastalarda toplam 2 kez olacak şekilde uygulanmaktadır. Fibrocell uygulaması için yapılan tüm işlemler daha önce belirlenmiş şekilde olmalıdır. Uygulamalara randevu ile gidilmelidir.
  • Uygulama seanslarının belirli takvim içerisinde yapılması gerekmektedir. Hasta randevusuna gelemediği durumlarda seans hakkı kalmamaktadır.
  • Alloblast uygulaması için bir seans yeterli görülmektedir. Ancak talep durumlarında seans sayısının arttığı gö
  • Alloblast uygulamasında sonuçlar uygulamadan çok kısa bir süre sonra ortaya çıkmaktadır. Bu süre maksimum 3 aydır. Bu sayede daha genç, sağlıklı ve dinamik bir doku ortaya çıkmaktadır. Hücreler doku kültürüne alındıkları ana kadar herhangi bir çevresel etki ile karşılaşılmayacaktır.
  • Gerek fibrocell gerekse de alloblast uygulamalarında doku süspansiyonlarındaki katkı maddesine dikkat edilmektedir. Tamamen doğal bir rejenerasyon için her iki işlemde de gerekli eğitim doğru bir şekilde yapılmalıdır. Kliniğimizde alloblast için gereken her türlü aşama eksiksiz olarak yerine getirilmektedir.

Alloblast Uygulama Aşamaları

Alloblastın vücut üzerinde uygulanması aşağıdaki şekilde olmaktadır:

  • Hasta kliniğimize gelmekte, cildi için topikal ağrı giderici kremler kullanılmaktadı Krem, o bölgede bir uyuşma hissi meydana getirecektir.
  • Uygulamaya karar verildikten sonra istenilen ürün 2-3 iş günü içerisinde kliniğe gelmektedir.
  • Alloblast, hastanın istenen bölgesine enjeksiyon şeklinde uygulanmaktadır.

Uygulama Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alloblast sonrası yapılması gerekenler arasında bölgeyi sudan uzak tutmak yer almaktadır. Buna ek olarak 24 saat boyunca bölgeye herhangi bir bası da uygulamamak gerekmektedir. Kozmetik ve makyaj ürünlerinin 72 saat süresince bölgeye uygulanmamasına dikkat edilmelidir.

Uygulama sonrasındaki ilk 3 ay dermaroler ve lazer gibi uygulamalarda özellikle kaçınılmalıdır. Düşük yoğunluklu hyalüronik asit enjeksiyonu gibi uygulamaların yapılabilmesi için ise en az 3 hafta gerekmektedir.

Alloblast Hücre Tedavisi

Hem sağlıklı hem de genç hücrelerin cilde yerleştirilmesi durumunda aşırı yaşlanan ya da onarılamayan dokular kendilerini yenilemeye başlayacaktır. Hasarlı olan dokular bu hücreler ile eski haline gelebilmektedir.

Yeni doğanların henüz kendileri ile özdeşleşmemiş olan sünnet derisindeki hücrelerden elde edilen alloblast uygulaması kliniğimiz tarafından uygulanan yöntemlerden biridir. Eğer siz de alloblast uygulaması ile ilgili detaylı verilere sahip olmak isterseniz bizlere iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.